5 tips voor keuze zorgverzekering

Om jongeren te helpen bij het kiezen van de best passende zorgverzekering hebben wij 5 tips gemaakt om te komen tot de beste keus.

  1. Zorgverzekeraars hebben als doel het verkopen van zorgverzekeringen ongeacht of deze bij jou past.
  2. Rechtstreeks bij de verzekeraar een verzekering afsluiten heeft tot gevolg dat jij altijd het gewenste antwoord krijgt van die zorgverzekeraar.
  3. Bij een natura zorgverzekering heb je recht on gecontracteerd zorg, de zorgverzekeraar  vergoedt 50% tot 75% van de zorgkosten bij niet gecontracteerde zorg.
  4. Bij een restitutie zorgverzekering heb je recht op 100% vergoeding van de verzekerde zorg en volledige keuzevrijheid van zorgverlener.
  5. Bij een budget zorgverzekering heb je recht op zorg van een beperktere groep zorgverleners (bij bepaalde behandelingen) waarvan de zorgverzekeraar de zorgkosten volledig vergoedt.

Wat maakt JongerenPolis anders?

  1. JongerenPolis heeft de jongeren zorgverzekeringen vergeleken en de beste jongere zorgverzekering geselecteerd als beste keus.
  2. JongerenPolis is een onafhankelijke financieel specialist die de belangen van jongeren kent en optimaal  behartigd.
  3. JongerenPolis adviseert gezonde jongeren in 80% van de gevallen te kiezen voor een natura zorgverzekering omdat keuzevrijheid van zorgverlener is gegarandeerd.
  4. JongerenPolis adviseert aan jongeren met een medisch verleden te kiezen voor een restitutie zorgverzekering. Deze jongeren helpen wij graag met het kiezen van de best passende aanvullende verzekeringen.
  5. JongerenPolis adviseert niemand te kiezen voor een budget zorgverzekering omdat niet transparant is waar je voor kiest en onvoorziene zorg de verzekering erg duur kan maken.